joi, 25 aprilie 2013

Cuvintele cheie în conținutul paginii Web (continuare)

Cuvintele cheie în tag-urile de evidențiere.


Pentru ca textul să fie mai ușor de citit și ca cititorii să atragă mai multă atenție asupra anumitor cuvinte, cuvintele necesare se evidențiază cu bold, cu italic și cu subliniere. În limbajul HTML există tag-uri speciale pentru evidențiere – <strong>, <em>, <b>, <i>.

Desigur că, autorul nu va evidenția cuvinte întâmplătoare, dar cele care au o importanță mai mare pentru textul dat. Din această cauză, pagina pe care vor fi întâlnile cuvinte cheie din interogare ce se află între tag-urile de evidențiere, va avea un plus la poziționare.

La fel ca și în cazurile precedente, este necesar de respectat măsura. Motorul de căutare opereză cu măsuri relative și se straduie să gasească și să arate texte folositoare pentru cititori, de acea, procentul textului evidențiat nu trebuie să fie foarte mare. Nu există texte „naturale” evidențiate complet cu bold.


Cuvinte cheie în atributul <alt> al imaginilor.


Textul împreună cu imagini este perceput de către cititori mult mai bine, decât un text continuu. Dacă, pe lângă toate, ilustrațiile sunt descrise – este încă și mai bine.

Imaginile pe paginile web sunt plasate prin intermediul tag-ului <img>, de exemplu: 
<img src = ”adresa imaginii (fișierului grafic)” alt = ”descrierea imaginii”>.

Atributul alt al tag-ului <img> este predestinat special pentru a descrie imaginea. Această descriere va putea fi văzută la ducerea mouse-ului desupra imaginii.

În acest fel, descrierea imaginii (care a fost scrisă în atributul alt) oferă utilizatorului o informație adăugătoare foarte importantă. Cuvintele care participă la descriere, sunt importante pentru înțelegerea sensului paginii web.

Din acest motiv, motoarele de căutare iau în considerare cuvintele găsite în acest câmp, și pagina pe care este amplasată o imagine descrisă cu cuvintele cheie din interogare, poate fi apreciată de către motorul de căutare mai înnalt decât o pagină cu text continuu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu