marți, 9 aprilie 2013

Cum să obții mai mulți vizitatori?

Cu toții dorim ca site-ul nostru să aibă cât mai mulți vizitatori. Dar ce facem în cazul când avem deja site-ul, dar observăm că lumea nu prea intră pe el. Foarte puțini știu de existența acestui site. În acest fel, scade PageRank-ul, pozitia site-ului în motoarele de cautare se micșorează și webmasterii rămân în pierdere. Deci, pentru a câștiga vizitatori, trebuie aplicate câteva tehnici descrise mai jos.


Tehnica 1. Conținutul.

În ciuda faptului că experții în optimizarea pentru motoarele de căutare vorbesc în mod constant despre importanța conținutului, foarte mulți webmasteri ignoră aceste sfaturi  și nu se asigură că site-urile lor au un conținut de calitate. Spre exemplu Google analizează conținutul site-ului când determină PageRank-ul. Așa dar, una din cele mai bune tehnici în privința îmbunătățirii PageRank-ului și căpătarea unui număr mai mare de vizitatori este să te asiguri că site-ul tău are un conținut de calitate.

Acest conținut trebuie să fie întotdeauna relevant pentru subiectul site-ului tău. Nu trebuie să fie nici prea mult (mai mult de 2500 de cuvinte pe pagină) nici prea scurt, trebuie să fie informativ și să conțina un număr potrivit de cuvinte cheie (o densitate între 2-5 %). În momentul în care conținutul site-ului tău îndeplinește aceste condiții, ești într-o postură favorabilă pentru a-ți îmbunatății PageRank-ul.

Tehnica 2. Link-urile către site-ul tău.

Un factor foarte important în stabilirea PageRank-ului Google sunt link-urile către site-ul tău. Acestea sunt link-urile aflate pe alte site-uri și trimit către site-ul tău. Ceea ce îi spun aceste link-uri lui Google este că site-ul tău are un conținut bun altfel alte site-uri nu ar trimite link-uri către el. Cu toate acestea, Google a devenit foarte avansat și precis în ceea ce privește PageRank-ul, așa că ei pot diferenția link-urile rele de cele bune. Cea mai eficientă metodă pentru a-ți îmbunătăți PageRank-ul este să aduni link-uri bune către site-ul tău. 

Tehnica 3. Forumuri și bloguri.

Google este cunoscut pentru rapiditatea cu care indexează forumurile și blogurile. Cea mai rapidă cale pentru a obține un link este foarte simplă. Este necesar să postezi un link către site-ul tău într-un blog sau forum. Cele mai multe forumuri consideră trimiterea unui link către un site din afară ca fiind spam, așa că trebuie să te asiguri că faci asta într-un mod potrivit. Încearcă să te înscrii la forumuri cu subiect apropriat cu cel al site-ului tău și pune un link către site-ul tău în semnătura, dacă ai voie. De asemenea încearcă să plasezi un link către site-ul tău și în profil. După ceea posteazaă între 1 si 10 mesaje. Posturile tale trebuie să contribuie cumva la conținutul forumului pentru a nu fi editate sau, și mai grav, șterse.

În ceea ce privește folosirea blogurilor pentru a obține mai multe link-uri , poți crea propriul tău blog și să pui un link către site-ul tău în el. Poți încerca de asemenea să comentezi pe alte bloguri relevante și să incluzi un link în aceste comentarii.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu